Descopera lumea

EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIE, TEXTE DESPRE APARIȚIA LOR

În cartea lui Ezechiel, parte a Bibliei ebraice, un profet are viziunea unei nave zburătoare ce produce foc, fum și zgomot. În Biblie, Moise vorbește despre un stâlp de foc și nor.

Tunete s-au făcut pe muntele Sinai și fulgere și nor înnegurat și sunet de trâmbițe… Iar muntele Sinai fumega tot, pe el se pogorâse Dumnezeu în foc și pământul se cutremura.

În Noul Testament, nașterea lui Iisus este prezentată într-un mod unic. Steaua pe care o văzuseră la Răsărit mergea înaintea lor, până ce a venit și a stat deasupra Pruncului.

Varianta zeilor care vin din cer nu este unică. În alte culturi, zeii vin din mări și oceane. Pentru chinezi, împăratul dragonilor avea un palat submarin. Plinius scria în enciclopedia sa despre ființe care trăiau în apă și ieșeau la suprafață.

În cultura tibetană se vorbește despre zeii care trăiesc în interiorul pământului. Dacii erau convinși că în interiorul Bucegilor este un labirint unde se retrăsese Zamolxe. În cultura celtică întâlnim istorii despre poarta iadului care duce către interiorul pământului.

La aceste istorii și legende se pot adăuga picturile rupestre care înfățișează farfurii zburătoare. Textele romane descriu sfere de foc care survolau cetățile. Ramses al II-lea a utilizat într-un război o armă dăruită de zeul Amon, cu care a exterminat mii de dușmani.

loading...

În anul 329 î.Hr., armata lui Alexandru cel Mare a fost atacată de două scuturi argintii, zburătoare. Homer descrie carele zburătoare care zburau pe cer.

Titus Livius, istoric, scria că împăratul Numa Pompilio a fost martor al căderii din cer a unui scut zburător. Cronicarul Carcopino descria într-un text că după moartea lui Cezar, timp de șapte zile, pe cer a fost observat un disc luminos.

În Cronica de la Nuremberg există una dintre primele reprezentări grafice ale unui OZN în Europa. În anul 1043, o sferă de foc se îndrepta către Soare.

În jurnalele sale, Cristofor Columb descrie sfere luminoase pe care le-a văzut pe cer. Cronicile din 1561 descriu apariția unor sfere luminoase pe cer, locuitorii din Nuremberg fiind martori la acest eveniment.

OZN uri pe cerul Americii - EXTRATEREȘTRII ÎN ISTORIE, TEXTE DESPRE APARIȚIA LOR

În martie 1716, astronomul Edmund Halley detectează o serie de obiecte zburătoare enigmatice, dintre care unul a luminat cerul cu o asemenea intensitate, încât Halley a putut citi la lumina lui.

Comentariile sunt închise.