Extratereștri, joaca de-a Dumnezeu

Extratereștri, joaca de-a Dumnezeu

Trăim într-o simulare informatică la nivel cosmic? Realitatea noastră este un rezultat al unui program avansat coordonat de extratereștri?

Ideea că trăim într-o iluzie sau simulare informatică nu este nouă. Mulți oameni de știința au explorat acest fascinant domeniu. Să ne amintim de filmul Matrix, în care personajul principal Neo este subiectul unor întâmplări excepționale. După ce a luat o pastilă, a început să trăiască într-o lume fictivă.

Conform unei ipoteze susținute de mai mulți oameni de știința, trăim într-un fel de matrice, atent monitorizata de o civilizaţie extraterestră. Aceștia se joacă cu noi, precum Dumnezeu. Solipism este un termen conform căruia nu exista decât un singur spirit care guvernează o realitate exterioară care este un vis, o ficțiune. În consecinţă, nu exista nimic. Totul este ficțiune.

Nick Bostrom, profesor la Universitatea Oxford, într-un articol publicat în anul 2003, punea o întrebare referitoare la viitorul omenirii. Va veni o zi, atunci când, omenirea va atinge stadiul de postumanitate și va putea realiza simulări cu strămoşii lor. Cum este posibil ca cei care realizează această simulare să nu poată participa la ea?

Brean Greene este un renumit cercetător american și autor al cărţii Realitatea ascunsă, universuri paralele și legile profunde ale Cosmosului. Greene susţine existența mai multor universuri paralele. În proximitatea universului în care trăiesc oamenii se afla un alt univers la o distanța de câțiva milimetri. Nu putem vedea acest univers pentru ca el se afla într-un alt timp și spațiu, diferit de realităţile și dimensiunile universului nostru.

O teorie nou, numit biocentrism, are din ce în ce mai mulți adepţi. Conform acestei teorii, după moarte, sufletul evadează într-un alt univers. În creier, exista o energie de 20 de watts, care după moarte se transfera într-un alt univers.

Loading...

Robert Lanza este unul dintre fondatorii biocentrismului și susţine că viața a creat universul și nu invers. Spațiul și timpul nu sunt realităţi absolute, ci mai degrabă, instrumente ale minţii noastre. Materia fără conștiința este o stare de probabilitate. În afara percepţiei noastre, timpul nu are o existența reală. Timpul și spațiul exista pentru ca noi existăm. În opinia sa, moartea distruge doar corpul, nu și sufletul.

Rase extraterestre

Einstein susţinea că existența este dincolo de timp, este trecerea pe care energia o face în alt univers și implicit cu ea, viața continuă.

Teoria universurilor paralele are legătura cu teoria probabilităţilor. Există locuri într-un univers în care acționăm într-un fel și alte locuri, într-un alt univers, unde acționăm diferit. Cu alte cuvinte, acționăm în același timp, în diferite variante și oportunităţi.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)