Personalitati

EMINESCU, ROMÂNUL ABSOLUT

Petre Țuțea îl numea pe Eminescu, Românul absolut. Moartea marelui poet rămâne un mister. Se spune că au fost folosite metode oculte pentru eliminarea sa.

Eminescu a fost primul ziarist român deținut politic. La vârsta de 33 de ani a fost arestat și încarcerat abuziv, a fost internat într-un spital psihiatric, care în vremea comunismului avea să devină ceva obișnuit.

Tot mai mulți cercetători și-au pus întrebarea ce legătură a fost între Eminescu și masoni? Cei dintre dumneavoastră care ajungeți în cimitirul Bellu, la mormântul marelui poet, o să observați existența a două torțe.

Torțele simbolizează lumina la masoni. În Ediția Pinceps realizată de Titu Maiorescu, pe copertă apar mai multe simboluri masonice. Volumul a fost publicat fără consimțământul lui Eminescu. Pentru a intra în posesia lui, Eminescu a spart geamul unei librării și a călcat în picioare volumul de poezii, nemulțumit de forma în care a fost publicat.

A fost internat într-un ospiciu, considerându-se furia lui o boală similară cu nebunia. Pe coperta volumului de poezii este un cerc care simbolizează la masoni perfecțiunea dar și lipsa de libertate, starea de recluziune, într-un spațiu închis.

Numele lui Mihai Eminescu este încadrat de două cruci, la fel și cel al Veronicăi Miclea Se cunoaște faptul că Veronica Micle a murit în același an cu poetul, în condiții neelucidate.

loading...

În anul morții marelui poet, la 31 decembrie, moare și Ion Creangă bunul său confident și prieten. În perioada ultimilor șase ani de viață, perioadă în care Eminescu a fost considerat bolnav cu nervii, Ion Creangă a fost considerat ca fiind bolnav de epilepsie. Coincidență sau nu, ambii au fost declarați bolnavi și au devenit inderogabili sistemului, înainte să moară.

Mihai Eminescu moare în 15 iunie 1889. Oficial, în data de 3 august 1889, Veronica Micle se sinucide, luând o doză de arsenic.  Vă prezentăm câteva texte ale vremii cu privire la moartea Veronicăi Micle. La sfârșitul vecerniei, aproape de miezul nopții, călugărițele de la mănăstirea Văratec au rămas nemișcate. Clopotele bisericii începuseră să bată rar și funebru a moarte. În casa maicii Frevonia Sârbu, Veronica Micle se stinsese în a 50 a zi de la moartea poetului.

A murit la vârsta de 39 de ani, după 20 de ore de agonie. Veronica scria că a avut o viață plină de fericiri care nu au fericit-o. În data de 1 august, Veronica o roagă pe o prietenă de a sa, soție de medic, să-i procure o doză de arsenic, pentru că fiica sa, Virginia, suferea de anemie.
După moartea lui Eminescu, Veronica era obsedată de o întâmplare care se produsese la PoianaȚigăncii. Chipul lui Eminescu apăruse din adâncul apelor unui pârâu.

Maica Epraxia Diaconescu care a murit în anul 1967, la vârsta de 107 ani, a declarat, Veronica era frumoasă, cu părul bălai și răvășit, ochi mari și albaștri ca cerul senin, cânta ca un înger.

În 15 iunie 1889, Veronica Micle vine la București la înmormântarea poetului. Depune un buche simplu de flori de nu mă uita. A fost privită cu ostilitate, fiind considerată aducătoare de nenorociri și principala vinovată a morții poetului.

EMINESCU - EMINESCU, ROMÂNUL ABSOLUT

Adevărata cauză a morții lui Eminescu a fost sistemul care este fără milă și elimină prin orice mijloace persoanele indezirabile.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top