Efectul devastator al bauturilor carbogazoase asupra organismului

Băuturile carbogazoase au devenit preferatele societății în secolul XXI, consumându-se anual cantități impresionante. Aceste băuturi de tip Cola sunt preparate din apă, cafeină, agenți aromatizanți și foarte mult zahăr. Dacă trecem cu vederea problemele de sănătate pe care le pot provoca agenții aromatizanți, nu trebuie să ignorăm nicio clipă cantitatea impresionantă de zahăr care se regăsește doar într-un singur pahar (0,33ml) de băutură carbogazoasă. S-a estimat că un astfel de pahar conține echivalentul a 10 lingurițe de zahăr, ceea ce este mult mai mult decât cantitatea necesară de zahăr consumată într-o singură zi.

Un studiu recent efectuat a demonstrat că prin consumul unui singur pahar de suc pe zi, într-o singură lună se depun 500 grame de grăsime în organism. Dacă consumul se dublează atunci putem să ne așteptăm că ne îngrășăm cu 1 kilogram în fiecare lună. Astfel, băuturile carbogazoase au devenit o cauză importantă pentru obezitate, dar și pentru a dezvolta diabet zaharat. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii, deoarece produsele care favorizează creşterea în greutate cresc riscul apariţiei diabetului zaharat. Băuturile carbogazoase nu numai că favorizează creşterea în greutate, dar afectează şi capacitatea organismului de a procesa zahărul.

Ce se întâmplă după ce bem un pahar de suc?

Bauturi carbogazoase

Iniţial aportul de zahăr adus organismului este foarte mare. Cele circa 10 lingurițe de zahăr intră foarte repede în sistem. Nu există senzația de vomă datorită acidului fosforic care taie senzația de dulce. În următoarele minute, nivelul de zahăr din organism crește amețitor, iar ficatul este pus în mișcare transformând orice surplus de zahăr în grăsime pe care o depune prin diverse locuri.

Acidul fosforic adună depozitul de calciu, magneziu și fier din intestinul subțire și astfel asimilarea lor devine imposibilă. Organismul intră iar în panică și o nouă explozie de zahăr este determinată de ficat. În momentul în care se produce eliminarea apei din sucul consumat, se elimină și vitaminele strânse de acidul fosforic care trebuiau să ajungă în organism, precum și electroliții de sodiu.

Dacă consumul unui singur pahar de băutură carbogazoasă provoacă un asemenea efect, imaginaţi-vă ce se întâmplă în organism atunci când consumul acestor băuturi ucigașe se produce în fiecare zi.

Sfatul tuturor medicilor și nutriționiștilor este să scoateți din dieta zilnică băuturile carbogazoase pentru că acestea nu aduc niciun aport organismul, ci produc mai mult rău.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>