Bizar

Directorul NASA: „Daca un asteroid se indreapta spre Terra ar fi bine sa va rugati”

Invitată la o dezbatere publică cu privire la potențialul impact al unui asteroid cu Pământul, directorul NASA a exprimat un punct de vedere ambiguu și șocant. Charles Bolden, numărul unu în NASA, a fost întrebat care sunt șansele ca un asteroid de dimensiune mică, similar cu cel care a căzut în Rusia, să lovească Terra și în special SUA. Directorul NASA susține că guvernul american nu a alocat fonduri pentru inițierea unui program de detectare și deviere a asteroizilor de dimensiuni medii și mici.

Mai mult de atât, declarația care i-a lăsat pe toţi jurnaliștii cu gura căscată se referă la posibilitatea ca într-un timp scurt un astfel de asteroid să cadă iar pe Terra.

Dacă impactul ar urma să aibă loc în 3 săptămâni, rugaţi-vă!” a răspuns Bolden.

Se cunoaște faptul că asteroizii de dimensiuni mici sunt foarte greu de detectat și dina ceastă cauză atunci când unul se îndreaptă spre Pământ nimeni nu va cunoaște locul unde urmează să se producă impactul. La fel s-a întâmplat și cu cel căzut în Rusia în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit acestuia, NASA a detectat până acum 9.600 de asteroizi aflaţi în apropierea Terrei. Cei mai mari de 1 km au fost deja identificaţi în proporţie de 93% , iar cei mai mari de 300 de metri, în proporţie de 60%.

asteroid - Directorul NASA: "Daca un asteroid se indreapta spre Terra ar fi bine sa va rugati"

Conform statisticilor, o dată la 20.000 de ani un asteroid mai mare de 1 km lovește Pământul. Cu toate acestea, nimeni nu știe momentul în care o catastrofă se poate petrece. Probabil că fiecare națiune trebuie să se pregătească cât mai bine în întâmpinarea unei astfel de catastrofe.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top