Bizar

DEZASTRE ÎN ROMÂNIA

De-a lungul timpului, România nu a fost ocolită de dezastre, calamități, incendii. În anul 1930, în Costești, Argeș, biserica de lemn a luat foc. Era Vinerea Mare și în interiorul bisericii erau 118 persoane.

Focul s-a produs de la o lumânare. Mica ușă a bisericii nu s-a mai deschis în momentul în care mulțimea s-a repezit spre ieșire. Au fost 118 victime, printre care și mulți copii.

În anul 1980, un autobuz care circula de la Suceava la Botoșani a căzut de pe un pod într-o mlaștină adâncă. Au murit 48 de persoane.
În anul 1971, la exploatarea minieră Certej, Hunedoara s-a produs o altă tragedie. Digul de protecție s-a rupt și muntele de steril s-a prăbușit peste șase blocuri, 24 de gospodării, un cămin de nefamiliști. Au fost 89 de morți și 76 de răniți.

În anul 1979, la Fabrica de Medicamente București a explodat un vagon cisternă cu amoniac lichefiat. Au murit 27 de persoane și 175 au fost intoxicate. Zona a fost contaminată pe o suprafață de 1,5 kilometri pătrați.

În anul 1986, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter. A fost simțit în opt țări. Cutremurul s-a soldat cu 150 de morți, 558 de răniți și 55000 de clădiri distruse.

În dimineața zilei de 10 septembrie 1989, vaporul Mogoșoaia pleca din Galați spre Grindu, o localitate aflată în aval, la 30 de minute. Pe vapor se aflau peste 200 de persoane.

loading...

În aceeași zi, la orele 5 dimineața, pleacă din Reni convoiul bulgăresc Petar-Karamincev. Convoiul era format din șase barje și un împingător. Lungimea convoiului era de 190 de metri.

Tragedia avea să se producă după orele 8 dimineața. Vasul Mogoșoaia a fost lovit de convoiul bulgăresc, iar in trei minute s-a scufundat în Dunăre. Au fost doar 14 supraviețuitori.

În perioada 1812-1813, Bucureştiul a fost lovit de ceea ce s-a numit ciuma lui Caragea. Au murit 90000 de oameni. Oamenii încercau să scape de ciumă cu mult alcool.

cutremur romania - DEZASTRE ÎN ROMÂNIA

Unul dintre locurile unde au fost aruncați morții a fost zona Casei Poporului. În timpul construcției au fost descoperite multe gropi comune cu morți acoperiți cu var.

loading...
To Top