Spiritualitate

Descoperire controversată: Iisus nu a existat niciodată, totul este o invenție

Un cercetător vine cu o teorie halucinantă. El susţine că Iisus nu a existat niciodată. Cercetătorul Michael Paulkovich, care a analizat 126 de texte istorice, a ajuns la concluzia că Iisus din Nazareth este un „personaj mitologic”, care „nu a existat niciodată”. 

Se pare că această descoperire controversată a fost făcută după ce istoricul nu a găsit nicio frază care să menţioneze numele Hristos în cele 126 de texte pe care le-a studiat şi care provin din „epoca lui Iisus”, începând din secolul I e.n. şi până în secolul al III-lea e.n, informează Mediafax.

Michael Paulkovich spune că Iisus este un personaj fictiv, inventat de credincioşii creştini pentru a crea un idol la care să se închine.

Teoria lui a fost publicată într-un articol apărut în Free Inquiry intitulat „The Fable of the Christ” („Fabula lui Hristos”), dar şi într-o carte intitulată „No Meek Messiah”.

Istoricul afirmă că a remarcat „absenţa dovezii care să ateste existenţa lui Iisus” în textele istorice.

Atunci când am analizat cele 126 de texte – scrise de autori care ar fi trebuit să fi auzit de Iisus, dar nu l-au menţionat, precum Pavel, Marcion, Athenagoras şi Matei, într-o tetralogie care i se opune lui Hristos, tăcerea din Qumran, Nazareth şi Bethleem, poveştile contradictorii din Biblie, şi multe alte mistere şi omisiuni – a trebuit să ajung la concluzia că Iisus este un personaj mitologic„, a declarat istoricul.

loading...

«Iisus din Nazareth» nu-i nimic mai mult decât o legendă urbană (sau deşertică), cel mai probabil rezultatul minţilor înfierbântate ale unor rabini evanghelici care, probabil, chiar au existat în realitate„, a mai afirmat el.

Cercetătorul mai susţine că însăşi „tăcerea” lui Iisus este revelatoare, întrucât acesta nu a scris cu mâna lui niciun document.

iisus2 - Descoperire controversată: Iisus nu a existat niciodată, totul este o invenție

Poate cea mai tulburătoare «tăcere» este aceea a legendarului super-salvator, Iisus, fiul Domnului, aparent trimis într-o misiune suicidară pentru a ne salva pe toţi de noţiunea copilărească «păcatul lui Adam”, după cum ne învaţă romanii”, spune istoricul.

Romaniatv

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top