Mozaic

Culori YANG ȘI YIN: Puteri energizante și vindecătoare

Se spune că nu există culori. Există numai unda de lumină. În unele culturi se spune că anumite culori au puteri energizante sau vindecătoare.

O cameră vopsită în roșu va induce nervozitate. Galbenul excită creierul, în timp ce verdele ne relaxează. Egiptenii considerau verdele o culoare sacră reprezentând speranța.

Albastrul face persoana mai atentă la trecerea timpului. Spitalele folosesc culorile verde și albastru care relaxează. Pentru cei care adorm greu este recomandat ca dormitorul să fie vopsit în roz.

În medicină este utilizata cromoterapia. Medicamentele au culoarea verde, albastru sau roz. Culorile temperează aspectele agresive ale bolii. În Feng Shui culorile sunt Yin sau Yang. Astfel roșu, portocaliu, galben și negru sunt culori Yang. Verdele albastru și albul sun Yin.

Persoanelor caracterizate de elementul pământ li se potrivește roșul, deoarece se asociază bine cu pământul. Pentru persoanele caracterizate de elementul metal cele mai indicate culori sunt bejul, maronul și portocaliul. Persoanele caracterizate de elementul apă trebuie să utilizeze albastrul și negrul, la fel și cele caracterizate de elementul lemn.

Roșul este culoarea pe care ochiul nostru o percepe cel mai repede. Este o culoare yang și crește ritmul cardiac. Roșul trebuie folosit cu moderaţie pentru că poate da stări de nervozitate și anxietate. Portocaliul simbolizează optimismul, sănătatea, vitalitatea. Este o culoare potrivită pentru living și salon.

loading...

Rozul reprezintă calmul, tandrețea. Este potrivit pentru dormitoare. Albastrul simbolizează energia apei, creativitatea, înțelepciunea. Se poate folosi în locurile unde vrem să medităm, în bai, în birouri.

Purpuriul înseamnă lux, prosperitate. Favorizează introspecția și stările meditative. Maroul și bejul sunt culori ale pământului. Ele reprezintă stabilitate, fidelitate. Maroul în exces poate deveni restrictiv.

culori - Culori YANG ȘI YIN: Puteri energizante și vindecătoare

Albul este culoarea vieții dar și a morţii. Negrul reprezintă absența culorii. Este legat de profunzime, mister, negativism, magie.

loading...
To Top