Descopera lumea

Civilizația noastră se îndreaptă spre colaps!

Orice civilizație ajunge într-un punct culminant, după care urmează declinul. Potrivit omul de știință, Peter Turchin, de la Universitatea din Connecticut, putem folosi o ecuație simplă prin care vom descoperi momentul în care a noastră va ajunge în punctul critic al declinului.

Omul de știință Peter Turchin a realizat o formulă matematică prin care se poate calcula ascensiunea și decăderea civilizațiilor. Folosindu-se de această ecuație, Turchin susține că civilizația noastră se află în declin de multă vreme, dar punctul critic îl va atinge undeva în jurul anului 2020.

Atunci trebuie să fim pregătiți pentru ce este mai rău. Tulburări politice, revoluții sau chiar mici războaie, sunt punctele care prevăd acest declin major.

În acest fel, vârful se instabilitate al omenirii va fi resimţit în 2020. Lucrurile sunt simple la prima vedere, dar nu putem să nu ne întrebăm ce poate să urmeze după această dată?

Este posibil ca sistemul să se schimbe și noi forme de guvernare să fie implementate, este posibil ca economia mondială să se prăbuşească și apoi o nouă formă să pună stăpânire pe banii și bunurile noastre, dar este foarte puțin probabil ca un colaps general să pună capăt civilizației noastre.

Formula matematică a fost realizată prin comparația celorlalte civilizații care au trăit pe Terra. Cert este că mai devreme sau mai târziu acestea au ajuns la un final, poate nu chiar dacă nu dramatic în toate cazurile.

loading...

În același timp, nu trebuie să uităm că au existat numeroase civilizații care au dispărut brusc, fără nicio explicație logică, ca și cum nu ar fi existat niciodată pe Terra. De asemenea, acestea au fost luate în calcul în formula lui Turchin.

Apocalipsa - Civilizația noastră se îndreaptă spre colaps!

Cu toate acestea, este posibil ca omenirea să evolueze până atunci și problemele existențiale care grăbesc colapsul să fie remediate. Probabil că doar viitorul ne va dezvălui ceea ce ne așteaptă.

Comentariile sunt închise.