Descopera lumea

CARACATIȚA, SPECIE EXTRATERESTRĂ

0

Cercetătorii de la Universitatea California au realizat un experiment pe ADN-ul unei caracatițe și au ajuns la concluzia că este o specie care diferă de toate celelalte animale.

Ei au decodat materialul genetic și au ajuns la concluzia că genomul său este unic. Caracatița este o creatură evoluată, iar genomul său conține 33000 de gene, cu mult mai mult decât la om, care are 25000 de gene.

Specialiștii susțin că nici nu poate fi vorba de comparație între caracatiță și moluște. Ea are un creier cu o capacitate de activitate foarte mare. Complexitatea genomului i-a făcut pe unii specialiști să susțină că acesta este de origine extraterestră.

Caracatița are ochi care funcționează precum o cameră de filmat, iar sistemul nervos care se află în interiorul vertebrelor este foarte dezvoltat. Cu ajutorul unui creier dezvoltat și a celor opt brațe, caracatița este un animal complex, care știe cum să reacționeze.

Oamenii de știință estimează că genomul caracatiței conține 2,7 miliarde de perechi de baze, unități chimice ale ADN-ului, cu secvențe repetate lungi. Așa cum spuneam genomul are 33000 de gene, care nu sunt similare, fiecare este unică.

Se spune că este foarte greu să găsești o caracatiță care să aibă mai mult de opt tentacule. În anul 1998, în bazinul Matoya, Japonia, a fost descoperită o caracatiță cu 98 de tentacule. Specimenul a supraviețuit cinci luni și a făcut ouă din care au ieșit pui cu opt tentacule.

loading...

S-a presupus că această anomalie s-a produs după al Doilea Război Mondial, atunci când două orașe japoneze au fost bombardate cu bombe nucleare.

caracatita - CARACATIȚA, SPECIE EXTRATERESTRĂ

Există o specie de caracatiță care a intrat în cartea recordurilor. Ea clocește ouăle timp de patru ani, până când acestea să eclozeze. Acest lucru este cauzat de temperaturile scăzute din mări și oceane. Când puii ies din ouă sunt complet dezvoltați și apți să se hrănească singuri.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.