Descopera lumea

BIG BANG-UL ÎNTRE SUSȚINERE ȘI CONTESTARE

0

Una dintre cele mai importante teorii este cea a Big Bang-ului care a fost adoptată de știința oficială. Teoria încearcă să explice condițiile inițiale de formare a Universului.

Teoria susține ideea că acum 13 miliarde de ani, Universul s-a format de la o singularitate primordială. Adepții acestei teorii afirmă că Universul se extinde în permanență.

Astronomul american Hubble susținea că la începput a fost o singularitate fără dimensiuni, dar cu o energie infinită. La momentul zero această singularitate și-a manifestat energia, producând o uriașă explozie. În anul 1950, fizicianul englez Fred Hoyle a numit această explozie Big Bang.

Această teorie se bazeazăă pe faptul că cele mai bătrâne stele au o vechime de 13 miliarde de ani. A doua idee se referă că, la început, galaxiile erau adunate într-o singură zonă a spațiului.

O a treia idee se referă la faptul că după miliarde de ani, există o radiație cosmică care este considerată un fel de fosilă a torentelor de lumină și căldură produse în momentul Big Babg-ului.

Teoria Big Bang-ului a derivat din teoriile lui Einstein. Mai târziu, s-a dovedit că viteza luminii nu este maximă în Univers, cea a neutrinilor depășind-o. Așa au început să fie contestate teoriile lui Einstein.

loading...

Sunt oameni de știință care nu susțin teoria Big Bang-ului, considerând că din nimic nu se poate crea ceva. Mai mult, dacă viteza luminii ar fi constantă, am avea pe Pământ o lumină permanentă, venită din toate direcțiile și de o intensitate atât de mare, încât viața nu ar fi posibilă.

Viața pe Pământ există pentru că lumina nu are o viteză constantă. Sunt cercetători care consideră că viteza luminii este influențează de radiație.

În anul 1982, fizicianul francez Alain Aspect a făcut o descoperire epocală. Electronii interacționează între ei chiar dacă se află la distanțe de miliarde de kilometri. Prin această descoperire a fost spartă bariera timpului.

univers - BIG BANG-UL ÎNTRE SUSȚINERE ȘI CONTESTARE

Fizica cuantică avea să demonstreze că timpul și spațiul sunt niște iluzii. Chiar și corpurile noastre care ocupă acest spațiu nu sunt realitate.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.