Istorie

Azi în istorie: 6 martie Evenimente care ne-au schimbat viața

6 martie nu este o dată oarecare în istorie pentru că o serie de evenimente importante s-au petrecut de-a lungul timpului.

1475 – S-a născut Michelangelo Buonarroti Simoni, pictor, sculptor şi arhitect italian.

La 6 martie, anul 1521 Ferdinand Magellan a ajuns pentru prima dată în Guam.  Atunci a fost pentru prima dată când europenii au avut contact cu populația din Guam.

În 1869, în urma unui vis ciudat, venit dintr-o altă lume, Dimitri Mendeleev prezintă prima variantă a tabelului periodic al elementelor Societății Ruse de Chimie.

În 1897, a intrat în vigoare Legea repausului în zilele de duminică și sărbători. Potrivit legii, era liberă doar dimineața de duminică și alte 14 sărbători pe an.

În 1953, Antichirstul, așa cum a fost denumit în numeroase profeții, dispare de la conducerea partidului comunist.  Gheorghi Malenkov îi succede lui Stalin ca premier și Prim Secretar al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.

loading...

În aceeași zi de 6 martie, dar 14 mai târziu,  fiica lui Iosif Stalin, Svetlana Allilueva, a depus o cerere oficială de azil politic la ambasada americană din India.

Instaurarea guvernului dr. Petru Groza se realizează pe 6 martie 1945 (sub presiunea militară sovietică, regele Mihai I este nevoit să accepte numirea lui Petru Groza ca prim ministru; acesta formează un nou guvern, în care ministerele cheie erau deţinute de comunişti).

6 martie - Azi în istorie: 6 martie Evenimente care ne-au schimbat viața

În 2008, Kosovo face primul pas spre recunoașterea mondială. Guvernul Islandei a recunoscut oficial independenţa Kosovo.

loading...
To Top