Descopera lumea

Artefactul vechi de peste 500 de milioane de ani care nu ar fi trebuit să existe

0

Unul dintre cele mai bizare artefacte descoperite în toate timpurile pe Terra este celebrul ciocan londonez. Are o vechime de peste 500 de milioane de ani și este declarat obiectul care nu ar trebui să existe.

Povestea „ciocanului londez”, aşa cum a fost denumit, începe în iunie 1934, atunci când Max Hahn, un miner din Kimball County, observă un ciudat obiect de lemn ce părea prelucrat artificial, răsărind dintr-unul dintre pereţii minei de lignit în care lucra.

Spre marea uimire a tuturor celor prezenţi, din spărtură ieşea la iveală un obiect asemănător unui ciocan de fier, lung de aproape 15 centimetri, obiect ce nu prezenta, în mod ciudat, decât slabe urme de corodare datorate trecerii timpului.

După ce a extras obiectul din bucata de lignit, Hahn a descoperit un ciocan. Obiectul a stârnit curiozitatea oamenilor de știință, care l-au preluat și l-au supus unor analize de specialitate.

Atunci s-a stabilit că are o vechime de peste 500 de milioane de ani. Oare cine folosea obiecte precum acesta în trecutul îndepărtat? Cu siguranță că este vorba despre o civilizație care a atins un anumit grad al dezvoltării, dar pe partea cealaltă specialiștii susțin că în acea perioadă Terra nu era locuită de ființe inteligente. Și atunci cum este posibil să existe un asemenea artefact?

Testele cu Carbon14, realizate ulterior, s-au dovedit neconcludente, atâta vreme cât lemnul ciocanului se transformase în cărbune, iar carbonul prezent în obiect era insuficient pentru a putea fi analizat – caracteristică întâlnită, în special, la artefactele cu o vechime mai mare de 50.000 de ani.

loading...

Așadar, ciocanul londonez a creat și va crea controverse în rândul oamenilor de știință, care sunt incapabili să ofere o explicație plauzibilă cu privire la originea sa.

ciocan londonez 2 - Artefactul vechi de peste 500 de milioane de ani care nu ar fi trebuit să existe

Probabil că din acest motiv a fost declarat obiectul care nu trebuia să existe. Este posibil ca în viitor să aflăm mai multe detalii impresionante cu privire la viața de pe Terra din trecutul îndepărtat, însă până atunci nu putem decât să facem anumite presupuneri și nimic mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.