Descopera lumea

Apocalipsa? Nibiru se apropie de Terra și consecințele vor fi devastatoare

Apocalipsa a fost prevestită cam din an în an cu noi ipoteze, dar cele mai bune teorii care nu s-au adeverit ajung să fie reciclate la un interval. Acum, este reluată cea cu planeta Nibiru.

În 2012, s-a crezut că vine sfârşitul lumii adus de planeta Nibiru. Adepţii conspiraţiilor care propovăduiesc apocalipsa prin Planeta X susţin că e un corp cosmic de aproximativ patru ori mai mare decât Terra, dar ar putea foarte bine să aibă o dimensiune chiar şi de 10 ori mai mare decât planeta noastră.

Contează foarte mult cine lansează teoria şi cât crede în ea. Deocamdată, a fost infirmată mereu, cum se va întâmpla şi în decembrie 2016 (data exactă nu se cunoaşte).

În 2012, NASA a susţinut şi o conferinţă pentru a linişti lumea. Revenind la Nibiru, aceasta are o orbită mult mai mare decât a lui Pluto, astfel că reintră în sistemul solar printre Neptun şi Marte.

Ar fi imposibil ca nimeni să nu aibă dovezi cu ea, dar asta nu-i opreşte pe propovăduitorii apocalipsei. Primele teorii despre Nibiru au apărut în 1997, pe site-ul ZetaTalk, creat de Nancy Lieder.

Aceasta a creat acest site pentru a dezvălui interacţiunile pe care le-a avut cu extratereştri. Sfârşitul lumii cauzat de Planeta X a mai fost prezis fără succes în 2003, în 2007, în 2012, dar şi în 2015. Cea mai mare „publicitate” a obţinut-o în 2012.

loading...

Astronomul Mike Brown de la Caltech susţine că dacă un asemenea obiect ar fi existat în zona presupusă, ar fi fost expulzat de pe orbită de Jupiter.

nibiru - Apocalipsa? Nibiru se apropie de Terra și consecințele vor fi devastatoare

Totuşi, acestea sunt date ştiinţifice, astfel că adepţii teoriilor apocaliptice le ignoră, cum ignoră unii oameni că Pământul e rotund.

Adevarul

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.