Aparatului lui Uriel din Dacia. A fost Enoh instruit la Sarmizegetusa?

Aparatului lui Uriel din Dacia. A fost Enoh instruit la Sarmizegetusa?

Doi cercetători britanici, Christopher Knight si Robert Lomas, studiind scrierile din „Cartea aştrilor cereștri” a patriarhului Enoh, au pus bazele unei teorii interesante. Toate detaliile sau fost expuse în cartea pe care au reușit s-o scrie și pe care au intitulat-o „Aparatul lui Uriel”.

Aparatul lui Uriel

Misterioasa carte a lui Enoh nu a fost niciodată introdusă spre învățătură pentru că ea nu putea fi înțeleasă de către mintea omului. Întâmplările îngerilor au fost expuse de Enoh cu lux de amănunte și cel mai interesant capitol este cel în care Uriel, unul dintre mesagerii lui Dumnezeu, îi oferă preotului secretul unui aparat cu care se putea măsura mișcarea astrelor. Astfel, viața omului devenea mult mai ușoară pentru că se puteau determina anotimpurile, ziua, noaptea și multe alte aspecte de care depindea agricultura.

Nu se știe din ce motive, Enoh a fost preferat de acești mesageri, care erau extrem de înalți și îmbrăcați în alb. Enoh a fost luat și dus cu nava acestor ființe superioare, undeva departe unde nu se mai vedea Pământul și nici Soarele. Totul era negru în jurul său și acolo a fost învăţat mai multe taine ale Universului.

Pentru ca aceste mistere să ajungă în mâinile oamenilor, îngerii l-au pus pe Enoh să le scrie în mai multe manuscrise. Într-un final, când opera sa a fost gata, toate manuscrisele au fost reunite sub o singură carte. Pentru că mintea umană era atât de îngustă, mesagerii creatorului l-au trimis pe Enoh prin lume ca să-i facă pe oameni să înțeleagă adevărul absolut, după care l-au luat cu ei, în lumea lor.

Locul secret si aparatul misterios

Enoh a fost luat de Uriel în nava sa și dus într-un loc special, unde i-a arătat un aparat cu care se măsura timpul. Tot acolo, i-a arătat fiecare parte a creației și modul în care va evolua lumea până în momentul în care se va produce marea distrugere. Dacă considerăm această teorie una reală, atunci putem sta liniștiți pentru că destinul este stabilit de cineva, înainte ca noi să existăm.

În urma studiilor efectuate, Knight si Lomas au ajuns la concluzia că acest aparat seamănă cu ceea ce se regăsește în prezent la Stonehenge. În opinia celor doi oameni de știință, câmpia unde se regăsește monumentul megalitic ar fi fost locul în care Enoh a fost dus de către creatori. Singura problemă este că în Cartea lui Enoh, în locul acesta se afla un munte imens de calcar, iar pe Câmpia Salisbury nu există nici urmă de munte.

Loading...

Totuși, după desenele celor doi specialiști britanici, acest aparat seamănă izbitor de bine cu ceea ce se regăsește la Sarmizegetusa. După cum bine ne arată istoria, dacii foloseau un calendar impresionant de precis, după care măsurau timpul. Anul dacic avea 365,242197 zile, față de 365,242198 la care a ajuns astronomia modernă.

Mai mult de atât, toate consecuțiile megalitice au au o orientare exacta Nord-Sud și respectiv Est-Vest, pentru ca Soarele să poată indica cu exactitate evenimentul care se v produce. Precizia acestor construcții, atât cea de la Stonehenge, cât și cea de la Sarmizegetusa, sunt de-a dreptul impresionante și executate cu o precizie incredibilă. Oare chiar au fost inventate de om sau pur și simplu străinii veniți de departe l-au învățat pe om cum să construiască acest aparat misterios?

Uriel

Nicolae Popa, autorul unei analize comparative asupra  complexului de la Sarmizegetusa şi de Stonehenge, a observat că aliniamentele celor două sanctuare sunt similare. Axul care secţionează vatră de foc împarte cercul exterior în două jumătăţi egale din punct de vedere al poziţiilor stâlpilor: de două ori 34 de poziţii.

Potcoavele, atât la Stonehenge, cât şi la Sarmizegetusa, prezintă un număr identic de poziţii: 21. Dispunerea pe grupuri a poziţiilor lespezilor ce susţin stâlpii este identică. Nicolae Popa considera că ambele monumente ţin de aceeași tradiţie cultural-religioasă a unor populaţii neolitice şi au servit atât la măsurarea timpului, cât şi pentru o destinaţie ritualică.

loading...

Related posts