Descopera lumea

ANUL 2017, ÎNCEPUT SAU SFÂRȘIT PENTRU EUROPA?

Donald Trump a declarat război CIA. Nici nu s-a instalat la Casa Albă și Trump a făcut declarații incendiare. Cine va câștiga acest război, rămâne să vedem.

Sunt voci care susțin că Trump, prin această vânătoare de vrăjitoare atentează la democrația americană. Cine dorește această destabilizare?
Să ne aducem aminte că președintele Kennedy începuse un aprig război cu CIA, pe care l-a pierdut.

Rușii așteaptă cu nerăbdare decapitarea CIA. Cine va avea de câștigat pe plan intern și extern? Rusia a fost acuzată că a intervenit în alegerile din SUA. Reprezentanți ai democraților au tras un semnal de alarmă cu privire la alegerile care vor avea loc în Europa, în anul 2017.

Vor fi alegeri în Olanda, Franța, Germania și Cehia. Nigel Farage, liderul Partidului Independenței Marii Britanii a declarat că în condițiile în care Marine Le Pen câștigă alegerile din Franța, proiectul numit Uniunea Europeană se încheie.

Frontul Național a fost fondat în anul 1972 de către Jean Marie Le Pen, tatăl lui Marine. Partidul este controversat și multe scandaluri s-au creat în jurul declarațiilor lui Jean Marie.

Ideea formării unei uniuni europene a încolțit încă din anul 1920. Mai târziu, în anul 1940, atunci când Franța a fost invadată de naziști, Churchill a venit cu ideea ca Franța și Marea Britanie să formeze o uniune. Proiectul a fost semnat, singurul om politic care s-a opus a fost omul politic Michel Petain.

loading...

În Franța au fost mișcări de stradă, francezii strigând, vrem să fim cotropiți de hitleriști, decât sclavii britanicilor. Jean Monnet a fost artizanul și susținătorul acestei uniuni.

Războiul a făcut ca acest plan să nu devină realitate. Ideea a fost reluată în anul 1950, atunci când industriile producătoare de oțel a șase țări au fost puse sub controlul unei autorități. Operațiunea s-a numit Planul Schuman.

În anul 1957 este semnat Tratatul de la Roma, care punea bazele Comunității Economice Europene. În 26 februarie 2002, delegații din 25 de țări s-au adunat la Bruxelle pentru a semna constituția Europe Unite. Se dorea realizarea unui stat supranațional.

Sfârșitul Europei - ANUL 2017, ÎNCEPUT SAU SFÂRȘIT PENTRU EUROPA?

Sunt voci care susțin că acest proiect este un puzzle în care piesele nu se potrivesc. O guvernare unică pentru 500 de milioane de locuitori cu limbi diferite, culturi și economii la fel de diferite. Va distruge realitatea acest gigant proiect european?

loading...

Comentariile sunt închise.