Mozaic

ALCATRAZ, EVADAREA CARE A UMILIT FBI-UL

În anul 1962, trei deţinuţi reușesc să evadeze din cea mai bine păzită închisoare din SUA, Alcatraz. Cum a fost posibil?

Alcatraz este o mică insulă situată la o distanță de 2,5 kilometri față de oraşul San Francisco. În anul 1953, Alcatraz era o fortăreață militară. In anul 1933, a devenit cea mai redutabilă închisoare din SUA.

Închisoarea dispunea de o infrastructură deosebită, și foarte mult personal, un gardian păzea trei deţinuţi. Mai mult, in jurul insulei sunt curenți puternici care fac imposibil înotul, iar apa este foarte rece, -10 grade Celsius. Evadarea era aproape imposibilă.

Nume celebre ale mafiei americane au fost închiși în această închisoare, printre care și Al Capone. Cu tot sprijinul pe care l-au avut mafioţii, nici unul dintre aceștia nu a putut evada. Au fost 14 tentative de evadare, dar cei 36 de deținuți implicați au fost reținuți și împușcați.

Cei trei deţinuţi care au reușit sa evadeze și care rămân în istoria Alcatraz au fost condamnați pentru furt, evadare dintr-o altă închisoare și trafic de droguri.

Cei trei au decis că pot evada printr-o fereastră de aerisire care avea o lungime de 26 de centimetri și o înălţime de 14 centimetri. Cum să poţi să treci printr-o astfel de deschizătură?

loading...

Cei trei au realizat din cartoane, hârtie igienică și ziare măști care semănau cu o față umană. Au așezat măștile pe pat, astfel încât cei trei păreau că dorm. Lumina din celulă era destul de slabă, astfel încât vigilența gardienilor a fost înşelată.

A doua zi de dimineață, gardienii și-au dat seama de toată înscenarea. S-a dat alerta și inclusiv FBI-ul a fost implicat în cercetări. Ani de zile, FBI-ul a anchetat acest caz. Cei trei evadați au fost de negăsit.

alcatraz - ALCATRAZ, EVADAREA CARE A UMILIT FBI-UL

Familia unuia dintre evadați a primit o felicitare de Crăciun, semnată chiar de unul dintre celebrii evadați, semn că acesta supraviețuise. În anul 1963, Alcatraz, cea mai sigură închisoare din lume a fost închisă. Milioane de oameni vizitează într-un an închisoarea, atrași de fascinantele întâmplări care s-au petrecut acolo.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top