Adevarul despre moartea lui Bruce Lee

Bruce Lee, unul dintre cei mai cunoscuţi practicanţi de arte marţiale, devenit un actor de succes, prezintă o poveste de viaţă dubioasă şi o moarte învăluită în mister. La 20 iulie 1973, Bruce Lee, îmbrăcat în costumul tradiţional chinezesc, a fost înmormântat în cimitirul Lake View din Seattle. A murit la fragedă vârstă de 32 de ani, iar cu câteva luni înainte morţii sale, întreaga Asie vuia despre moartea sa. Concluzia pe care medicii au dat-o asupra morţii sale a fost de “moarte accidentală“, dar conform unei surse, Triadele din Hong Kong l-au omorât pentru că a refuzat să plătească taxa de protecţie.

O altă ipoteză susţine că un fost sensei l-ar fi drogat şi apoi omorât pentru că îi învăța pe străini secretul artelor marţiale. Cu toate acestea, foarte mulţi chinezi au considerat că marele Bruce Lee a fost doborât din cauza regimului său de viaţă care includea foarte multe antrenamente istovitoare. Mai există o altă teorie care susţine că Lee a murit din cauza consumului excesiv de medicamente.

Cea mai populară versiune asupra morţii actorului, pe care a publicat-o şi presa din Hong Kong, susţinea că mafia din SUA l-ar fi omorât. Imediat după ce terminase filmările la filmul Viespea Verde, reprezentanţi ai mafiei l-ai abordat şi i-au propus să devină prima vedetă asiatică de la Hollywood. Bruce Lee, foarte curajos din fire, i-a refuzat. Capii mafiei s-au simţit umiliţi şi au angajat un asasin plătit. În acest fel şi-ar fi găsit moartea celebrul Bruce Lee. O altă întâmplare stranie s-a petrecut şi cu fiul lui Lee, Brandon, care a murit şi el “accidental” după ce se presupune că a aflat detalii despre moartea tatălui său.

O altă teorie, mai puţin plauzibilă, invoca faptul ca Bruce Lee ar fi fost omorât de o prostituată. Înainte de consumarea actului sexual actorul ar fi luat un afrodiziac puternic care l-ar fi transformat într-un monstru. Prostituată s-a speriat pentru viaţa sa şi i-a dat cu un obiect contondent în cap. În acest fel Lee a murit.

Nenumărate cărţi care au apărut după moartea celebrului actor au pretins că deţin adevărul asupra morţii sale. Nici până în ziua de astăzi nu s-a aflat varianta reală a morţii sale şi nici nu se va afla vreo dată. Toate teoriile care încearcă să explice moartea profesorului de arte marţiale sunt pure speculaţii, iar adevărul rămâne ascuns bine de ochii curioşilor.

Multumim pentru ca ai votat. Acum poti sa le spui tuturor cum te simti! .
Cum apreciezi acest articol?
 • Plictisitor
 • Fascinant
 • Interesant
 • Impresionant
 • Trist
 • Ciudat

44 Responses

 1. Am intrebat spiritele invataturii din Cartea Transformarii-(o carte straveche chinezeasca),ce anume l-a ucis pe Bruce lee si mi s-a raspuns ca a fost otravit.Am intrebat de mai multe ori si mi s-a dat acelasi raspuns.Tot ceea ce am intrebat s-a adeverit pe parcursul vietii…din pacate.

 2. George Bostan says:

  Vasile Gligorea nu e asa
  cum zici tu
  adevaru e ca eu nus roman mam nascut in china
  si tatal meu muncea la el la templu unde el antrena el a fost atacati de niste mafioti care lau atacat pentru ca el refuzase sa intre in filmu lor si au intrat mafioti la el la templu tata a fost inpuscat eu am vazut totu eram mic acum ma speri mereu de arme si Lee sa batut cu eie dar nu a reusit sai bata ultimele lui cuvinte a lui lee cand a fost inpuscat a fost Anata wa watashi ga shinu baai demo, hitori de watashinokazoku o nokoshite okimasu, watashi o yakusoku suru: mai bn spus in romaniea :(promite-mi ca o sa-mi lasati familia in pace chiar daca mor) si nu voi uita nicio data asta ca am fost si eu acolo cand eram mic si a murit tata in fata mea astai adevaru lui LEE .

 3. George Bostan says:

  adevaru e ca eu nus roman mam nascut in china
  si tatal meu muncea la el la templu unde el antrena el a fost atacati de niste mafioti care lau atacat pentru ca el refuzase sa intre in filmu lor si au intrat mafioti la el la templu tata a fost inpuscat eu am vazut totu eram mic acum ma speri mereu de arme si Lee sa batut cu eie dar nu a reusit sai bata ultimele lui cuvinte a lui lee cand a fost inpuscat a fost Anata wa watashi ga shinu baai demo, hitori de watashinokazoku o nokoshite okimasu, watashi o yakusoku suru: mai bn spus in romaniea :(promite-mi ca o sa-mi lasati familia in pace chiar daca mor) si nu voi uita nicio data asta ca am fost si eu acolo cand eram mic si a murit tata in fata mea astai adevaru lui LEE . numele meu adevarat este in loc de bostan george :Kabochajōji am trebuit sa imi skimba numele findca mafioti mar fi omrat si pe mine si pe mama acum suntem in romania scusi

 4. Tudor Vlad says:

  George Bostan esti varza

 5. Florin Otvos says:

  George Fcog prietene abtinete

Comentarii