2020, anul Șobolanului de metal

2020, anul Șobolanului de metal

Conform horoscopului chinez, 2020 este anul Şobolanului de metal. În mod tradiţional, este anul 4718 care începe în 25 ianuarie 2020 și se termina în 11 februarie 2021. Horoscopul chinezesc a fost realizat pe baza unei legende în care sunt implicate 12 animale.

Conform legendei, într-o zi, la Împăratul de Jad s-au prezentat tigrul și dragonul care erau nemulţumiţi că oamenii îi vânează și ucid. Pentru a-i calma, împăratul le-a propus ca a doua zi, animalele să se prezinte la curtea să și primul care va ajunge va deveni un simbol, imbatabil în faţa oamenilor.

2020 este anul Şobolanului de metal

Auzind această veste, animalele s-au pregătit pentru a câștiga cursa. Dis de dimineața, la poarta împăratului erau mai multe animale care așteptau deschiderea porţii. Şobolanul a ales o tactică inedită pentru a intra primul. S-a strecurat printre picioarele celorlalte animale.
În țările asiatice, semnele astrologice sunt influenţate de anul lunar, iar un ciclu lunar are 12 ani.

Fiecare an lunar este reprezentat de un animal. Boul, Iepurele, Șarpele, Oaia, Cocoșul Porcul sunt dominate de Yin, iar Şobolanul, Tigrul, Dragonul, Calul, Maimuța și Câinele sunt dominate de Yang.

2020, anul Șobolanului de metal

Fiecare semn astrologic este combinat cu 5 elemente, aur, apa, lemn, foc și pământ. La rândul său, fiecare element este asociat cu o culoare.

 • Lemnul-verde
 • Focul-rosu
 • Pamantul-galben sau ocru
 • Aurul-alb
 • Apa-negru sau bleu

Lemnul este asociat cu primăvara, cu renaşterea, armonia și guvernează ficatul. Cei care s-au născut sub acest element au înclinaţii spre arta, sunt creativi și extrovertiţi.

Focul reprezintă vara și guvernează inima. Cei născuți sub acest element sunt vulcanici, puternici, dominatori. Au înclinaţii spre cariere militare sau sunt oameni de acțiune.

Pământul guvernează fierea şi este asociat caniculei. Cei născuți sub acest semn sunt laborioşi cu înclinaţii spre mediul de afaceri.
Metalul guvernează plămânii. Cei născuți sub acest element sunt rigizi, riguroşi, au calități oratorice. Pot fi buni avocați.
Apa guvernează rinichii. Cei născuți sub acest semn sunt riguroşi, creativi, dar și timoraţi.

2020, anul Șobolanului de metal

Fiecare animal are caractere generale.

 • Şobolanul este ambiţios, pasional și secretos.
 • Boul este autoritar, încăpățânat, determinat.
 • Tigrul este curajos, ambiţios și solitar.
 • Iepurele este calm, narcisist și persuasiv.
 • Dragonul este idealist, inflexibil, perfecționist.
 • Șarpele este seducător, egoist și manipulator.
 • Calul este liber, creativ, emancipat.
 • Maimuța este masculină și oportunista.
 • Cocoșul este franc, metodic, analitic.
 • Câinele este sensibil, justiţiar și creativ.
 • Porcul este generos, frivol și perspicace.

Astrologia chineză a apărut în timpul împăratului Huang Di, în anul 2637 i.Hr. Atunci au fost clasate și numite 111 stele. Exista cutuma ca împăratul să practice astrologia numai în interiorul palatului, altfel ar fi existat riscul privind furtul acestor informații.

Astrologia chineză se bazează pe conceptul Tao care este format din două forţe contrare, Yin și Yang. Yin este forța feminină, serena, conservatoare, iar Yang este forța masculină, dinamica, transformatoare.

Caracteristici

Cei născuţi în acest an sunt caracterizaţi de o capacitate deosebită de muncă, spirit econom, grijă aparte pentru averea sa, respect pentru valorile materiale, talent şi atracţie pentru domenii artistice (arhitectură, proiectare, arte plastice în general).

Au o memorie excepţională, sunt firi strângătoare (atât de obiecte şi bunuri, cât şi de amintiri şi informaţii), încât pot deveni mari colecţionari sau arhivari.

Loading...

În ciuda inclinaţiei spre avariţie şi economie, pot fi şi foarte generoşi, dăruind celor apropiaţi lucruri valoroase. Precişi, stricţi, ordonaţi, calculaţi, sunt sclavul programului său de viaţă şi al constrângerilor impuse de alţii sau chiar de sine. Sunt critici şi atraşi de bârfe şi discuţii picante.

2020, anul Șobolanului de metal

Îşi dăruiesc greu prietenia, dar uneori o fac pentru totdeauna. Sunt sentimentali, sensibili, delicaţi, înclinaţi spre poezie şi romantism, cu precădere în intimitate. Doresc o familie numeroasă, care să le confere un sentiment de securitate şi stabilitate. le place să muncească pentru ceilalţi. Sunt analitici, argumentativi, introvertiţi, crativi, cu mult şarm, curioşi, inteligenţi.

Le place să fie lăsaţi în pace, de aceea prefera adeseori un loc al lor, intim, departe de ochii lumii, chiar dacă sunt sociabili şi populaţi în societate. Par mereu în alertă maximă, stând la pândă. Buni organizatori, ştiu să facă bani uşor.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)