16 cazuri în care serialul Familia Simpson prezice viitorul

16 cazuri în care serialul Familia Simpson prezice viitorul

Familia Simpson și-a făcut o reputație din a prezice viitorul. Numeroase episoade din celebra serie animată au prezentat fapte extrem de precise din viitor. Unii cârcotași ar putea spune că este o simplă coincidență, dar adevărul este că unele dintre previziuni sunt șocant de precise.

Familia Simpson prezice viitorul?

În urmă cu 19 ani, un episod din serialul Familia Simpson a prezis că Donald Trump va deveni președinte. La vremea respectivă actualul președinte american era cunoscut doar pentru narcisismul său exagerat, motiv pentru care nimeni nu l-ar fi votat președinte.

Acesta este doar un singur exemplu, dar există numeroase cazuri în care Familia Simpson prezice viitorul. Și nu este vorba despre două, zece sau cincisprezece cazuri, ci despre șaisprezece așa-zice coincidențe. Iată care sunt acestea:

1. Pește cu trei ochi

Pește cu trei ochi 

În acest episod din 1990, Bart prinde un pește cu trei ochi, numit Blinky. Peștele fusese prins într-un râu, în care o centrală nucleară deversase materiale poluante.

Un deceniu mai târziu, un pește cu trei ochi fusese capturat într-un lac din Argentina. Culmea este că lacul respectiv fusese poluat cu deșeurile unei centrale nucleare. Coincidență sau nu?

2.Nuditatea lui David

Nuditatea lui David

Un episod din 1990 îi arăta pe locuitorii celebrului oraș Springfield cum protestează împotriva nudității statuii lui David. Protestul acestora a dat roade, pentru că până la urmă autoritățile au luat hotărârea să îmbrace statuia realizată de Michelangelo.

Pentru că realitatea bate de cele mai multe ori filmul, în cazul nostru desenul animat, în 2016 un oraș din rusia a votat dacă statuia lui David in oraș trebuie îmbrăcată sau nu. Oamenii s-au plâns de nuditatea excesivă a lui David și au spus că o asemenea operă de artă nu poate exista lângă o biserică sau școală.

3. Criza economică din Grecia

Criza economică din Grecia

Într-un al episod din serialul animat Familia Simpson, Homer se află într-o emisiune televizată în care se discută politică și economie. Pe burtieră apare un mesaj ciudat, cum că Grecia fusese scoasă la vânzare pe Ebay. Se subînțelegea că o criză economică va lovi Grecia, într-o zi.

Așa a și fost, pentru că la mai puțin de trei ani de la difuzarea acestui episod, Grecia a trecut printr-una dintre cele mai mari crize economice.

4. Atacul tigrului lui Siegfried și Roy

Atacul tigrului lui Siegfried și Roy

Familia Simpson le-a dedicat un episod actorilor americani Siegfried și Roy. În acest episod, tigrul alb îl atacă pe celebrul dresor de animale Roy Horn.

Realitatea a confirmat încă o dată faptul că serialul Familia Simpson are capacitatea de a prevede viitorul. În 2003, Roy Horn din Siegfried și Roy au fost atacați de un tigru alb în timpul unui spectacol. Nimeni nu a murit în urma acestui incident.

5. Scandalul cărnii de cal

Scandalul cărnii de cal

În 1994, Lunchlady Doris a folosit „bucăți de cal asortate” pentru a face pregăti prânzul pentru elevii de la Springfield Elementary.

Nouă ani mai târziu, Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Irlanda a descoperit urme de ADN de cal în în peste o treime din mostrele de carne de vită din supermarketuri. Această descoperire a provocat un scandal uriaș la vremea respectivă, care a fost numit scandalul cărnii de cal.

6. Auto-corect

Auto-corect

În 1994, Familia Simpson știa despre funcția de auto-corect de pe telefoanele mobile. Într-un episod, Dolph Starbim a folosit un dispozitiv bizar, care putea să corecteze orice text. Dispozitivul nu numai că nu corecta textul foarte bine, dar avea și o siglă ciudată. Un măr!

În ziua de astăzi, funcția de auto-corect de pe telefoane are același comportament și nu corectează textul în conformitate cu realitatea. Problema nu a fost rezolvată nici în serial, dar nici în realitate.

7. Smartwach

Smartwach

Serialul animat a introdus ideea unui ceas pe care îl puteți folosi ca telefon într-un episod difuzat în 1995, cu aproape 20 de ani înainte de lansarea Apple Watch.

8. The Shard

The Shard

Episodul „Nunta Lisei” din 1995 a venit cu o mulțime de previziuni neașteptate. În timpul călătoriei Lisei la Londra, vedem un zgârie-nori în spatele Tower Bridge care arată asemănător cu The Shard și este chiar în locația potrivită.

The Shard este un zgârie-nori situat în Londra, Anglia. Măsurând 309,6 m în înălțime, construcția a fost terminată în data de 30 martie 2012.

9. Roboții din bibliotecă

Roboții din bibliotecă

În același episod „Nunta Lisei” descoperim că bibliotecarii au fost înlocuiți de roboți inteligenți.

20 de ani mai târziu, studenții de robotică de la Universitatea din Aberystwyth au construit un prototip pentru un robot, care să gestioneze o bibliotecă. Oamenii de știință din Singapore au implementat deja astfel de roboți în anumite biblioteci.

10.Descoperirea ecuației bosonului Higgs

Descoperirea ecuației bosonului Higgs

Într-un episod din 1998, numit „Vrăjitorul din terasa perenă”, Homer Simpson devine inventator și scrie pe o tablă o ecuație ciudată. Nimeni nu știa atunci ce reprezintă, dar viitorul a demonstrat că Homer avea dreptate cu privire la invenția sa.

Potrivit lui Simon Singh, autorul „Simpsonilor și secretele lor matematice”, ecuația prezice masa particulei bosonului Higgs. S-a vorbit despre această teorie încă din 1964, dar ecuația a fost descoperită abia în 2013, cu o cheltuială estimată de 13 miliarde de dolari. Ciudat, nu?

11. Focarul Ebola

Focarul Ebola

Unii oameni susțin că „The Simpsons” a prezis izbucnirea Ebola din 2014, cu 17 ani înainte de a se întâmpla. Într-o scenă din episodul „Lisa’s Sax”, (Saxofonul Lisei), Marge îi sugerează lui Bart să citească o carte despre cum ucide Ebola oameni.

Ebola a fost descoperită pentru prima dată în 1976 și, deși acest ultim focar a fost cel mai grav, a ucis 254 de persoane în Republica Democrată Congo în 1995 și 224 în Uganda în 2000.

12. Plante hibride

Plante hibride

În 1999, Homer folosește energia nucleară pentru a crea o plantă hibrid între tomate și tutun: „tomacul”.

Acest fenomen l-a inspirat pe fanul serialului, Rob Baur, să-și creeze propria plantă . În 2003, Baur a altoit o rădăcină de tutun și o tulpină de roșii pentru a face „tomac”.

13. SUA bate Suedia la curling la jocurile olimpice

SUA bate Suedia la curling la jocurile olimpice

La Olimpiada de iarnă din 2018, echipa americană de curling a câștigat aurul la curling în pofida Suediei.

Această victorie istorică a fost prevăzută într-un episod din 2010 din serial. În acel episod, Marge și Homer Simpson concurează la curling la Jocurile Olimpice de la Vancouver și au bătut Suedia.

În viața reală, echipa masculină de curling a SUA a câștigat o medalie de aur după ce a învins Suedia.

14. Câștigător al Premiului Nobel

Câștigător al Premiului Nobel

Profesorul MIT, Bengt Holmström, a câștigat Premiul Nobel pentru economie în 2016, șase ani mai târziu după ce câștigase același premiu în serialul Familia Simpson.

15. Trump președinte

Trump președinte

În anul 2000, într-un episod din serialul de desene animate, Bart mergea în viitor și a găsit-o pe Lisa președinte. Aceasta devenise președintele Statelor Unite după un mandat dezastruos al lui Donald Trump.

Loading...

După 16 ani de la apariția acestor episoade, Trump îi ia locul lui Obama la Casa Albă. Așteptăm ca următorul președinte american să fie o femeie.

16. Coronavirusul

Familia Simpson a prezis coronavirus

Aceasta este cea mai nouă profeție din serialul Familia Simpson. În serial virusul era numit Osaka și provenea din Japonia. Simptomele erau asemănătoare cu cele ale coronavirusului din zilele noastre.

Coronavirusul , care arată din ce în ce mai mult ca o pandemie, a început în Wuhan și s-a extins în cel puțin 23 de alte țări. Au existat 17.459 de cazuri confirmate și 362 de persoane au murit din cauza acestei tulpini până în prezent – majoritatea erau în vârstă sau aveau afecțiuni preexistente.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)