10 aspecte care prevestesc Apocalipsa economică din 2014

Sistemul economic actual este unul bolnăvicios și scoate în prim plan ideea generală a banului. Acest din urmă mijloc economic a devenit, odată cu trecerea timpului, principalul scop social, motiv pentru care cea mai mică fluctuație a pieței de capital poate fractura un întreg sistem economic. Așa s-a și întâmplat, când în 2007 investitorii și-au pierdut încrederea în buna funcţionare a sistemului și lipsa lichidităților a produs o criză economică fără sfârșit.

Statele din întreaga lume au fost nevoite să efectueze o infuzie de capital, care a destabilizat întreg sistemul economic, și așa bolnav, după care o criză fără sfârșit a pus stăpânire pe cele mai multe dintre țările lumii.

Lucrurile păreau să se fi încheiat și după mai mulți ani de sărăcie la nivel global, se spera că viitorul va aduce stabilitate. În prezent, unii dintre cei mai apreciați specialiști economici sunt de părere că sistemul economic la nivel global este menținut sub control și că lucrurile încep să meargă spre bine, dar aceste teorii nu își au deloc baza reală în ceea ce se petrece în viața de zi cu zi.

Pe de altă parte, există numeroase voci care avertizează că 2014 este anul în care un al doilea val, mai mare decât cel din 2007, va lovi economia globală. Acest fapt ar putea destabiliza ordinea publică, iar haosul ar pune stăpânire astfel pe națiuni. Iată care sunt cele mai importante aspecte care anunță Apocalipsa economică:

1. Violența economică pe care o întâlnim în prezent în Argentina este exemplul perfect care demonstrează că tipărirea banilor fără acoperire nu poate duce decât la un colaps general. Valoarea Peso-ului argentinian este în liberă prăbușire și nimeni nu poate face nimic. În cel mult 6 luni, economia argentiniană va intra în faliment.

2. Venezuela este o altă țară în care criza economică nu se mai poate ține sub control. Președintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a încercat să emită anumite pârghii economice prin care să scadă prețul produselor. Efectul a fost unul devastator, violențe, jafuri și nemulțumire în rândul populației. În prezent este nevoie de forța armată pentru a menține pacea în această țară.

3. Stocurile din Brazilia au scăzut brusc săptămâna trecută. Se sugerează că în câteva zile, criza va cuprinde întreaga țară.

4. Ucraina fierbe. De aproape o săptămâna, oamenii sunt ieșiți în stradă și contestă contextul politic și economic din țara lor. Dacă situația nu se remediază rapid, Ucraina va fi lovită de o importantă criză economică.

5. Bula de săpun din China începe să se spargă. Reprezentanții Asociației Agricultorilor Chinezi au încercat să retragă fonduri importante de la banca de stat, dar aceasta nu dispune de lichidități pentru a efectua plățile. Acesta este motivul pentru care fermierii au început să se împrumute masiv și ajung în imposibilitatea de a returna banii. Cu alte cuvinte, China experimentează un început de criză economică. Se speculează că China are o datorie extremă de peste 23 de trilioane de dolari.

6. problema actuală din China a zguduit din toate încheieturile Wall Street-ul. Cotațiile au scăzut cu peste 50 de procente, ceea ce semnifică o contracție economică.

7. Stocurile din Japonia sunt la cel mai mic nivel din ultimii ani.

8. Șomajul în Franța a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani.

Loading...

9. Lira turcească se prăbușește de la o zi la alta.

10. În Italia rata șomajului a crescut la 12,7. Un asemenea nivel al șomajului nu s-a mai înregistrat de foarte mulți ani. Rata șomajului în Spania a ajuns la un nivel demn de cartea Recordurilor, 26,7%. Specialiștii economici din SUA avertizează că 2014 va fi anul în care cele mai multe firme vor intra în faliment.

criza economica

Acestea sunt cele mai importante zece aspecte care ne indică faptul că untsunami” economic se va abate cât mai curând asupra omenirii. Efectul imediat va fi o Apocalipsă economică și numeroase schimbări în toate aspectele vieții.

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)